Cooking classes of russian siberian cuisine

For our foreign guests

Как и любая национальная кухня, русская кухня является частью национальной культуры нашего народа. А т.к. страна у нас многонациональная и многоконфессиональная, то и кухня пестрая, как лоскутное одеяло.

Новосибирск лежит в самом центре России. Здесь можно встретить и старообрядческую кухню и кухню иудейскую; мусульманскую пищу выходцев из республик Средней Азии можно дополнить старой украинской кухней переселенцев времен Столыпина.

Но самое главное, что мы, сибиряки, с любовью встречаем любого гостя, переступающего через порог нашего дома, стараемся накормить всем лучшим, что у нас есть.

Мы с удовольствием поделимся с вами, нашими гостями, премудростями русской сибирской кухни, научим готовить аутентичные русские блюда. Программа мастер-класса включает в себя:

вариант 1

  • комплимент от шефа
  • солянка мясная сборная
  • пельмени
  • гречневые блины с грибами
  • сбитень

вариант 2

  • комплимент от шефа
  • сибирский борщ
  • свиные медальоны с папоротником
  • сладкие пироги
  • кисель ягодный

в летнее время мы рекомендуем

  • окрошка (холодный суп на основе кваса)
  • местное пиво

Продолжительность мастер-класса 2,5-3,5 часа.

По желанию в программу мастер-класса может быть включена экскурсия на местный продуктовый рынок (по договоренности).

Мы говорим по-английски. Но для более комфортного общения вам, может быть, потребуется переводчик. При необходимости переводчика можем предоставить мы (оплачивается отдельно)


Russian cuisine as any national cuisine is a part of national culture of Russian people. Since our country is multi-ethnic and multiconfessional, our cuisine is motley like a patchwork quilt as well.

Novosibirsk lies at the very heart of Russia and one can meet here quite different types of cuisines such as Russian Old Believers', Jewish, Middle Asian and Old Ukranian cuisine of settlers form Stolypin period. On top of that is our Siberian desire to meet each guest with love and hospitality, trying to propose all the best that we have.

We will be delighted to share with you, our guests, the wisdom of Siberian cuisine and will teach you how to cook authentic Russian dishes.

We offer the following master classes for our foreign guests:

Program 1

  • Compliment from chief;
  • Meat Solyanka soup;
  • Siberian dumplings;
  • Pancakes with berry sauce;
  • Siberian herbal tea (Ivan tchai)

Program 2

  • Compliment from chief;
  • Borsch of Stolypin settlers (the old-ukranian recipe of famous soup being brought to Siberia at the end of 20th century);
  • Veal hotpot;
  • Russian pancakes;
  • Berry kissel

Program 3

  • Compliment from chief;
  • Siberian fish soup "Double ukha" (given soup is cooked on a very concentrated fish broth);
  • Oat pie with pike perch;
  • Crucian carp stewed in sour served with boiled potato cooked with dairy butter and dill;
  • Desert pies with berries

If you prefer vegetarian meals we can propose you the special program that include:

  • Compliment from chief;
  • Spring salad with local organic vegetables;
  • Soup with sour cabbage and mushrooms;
  • Potato fried with mushrooms;
  • Vareniki (a famous dish from dough with sweet fillings such as berries or different plain fillings such as cottage cheese, potato, mushrooms or young cheese and herbs);
 
 

If you have any allergies or dietary restrictions, please inform us in advance.

The average duration of master class is about 2.5 - 3.5 hours.

The excursion to the local market may be also included to the program of master class (should be arranged in advance).

Our stuff is english-speaking however an assistance of professional interpreter might be needed for more comfortable communication. We may provide you our own interpreter (to be coordinated and payed in advance).

Not less than 2 guests should be in the group. Although our studio may be suitable for 40 person-master class, the comfortable size of the group is 20 persons.

Please click here to leave an entry for a master class

Другие материалы в этой категории: Программы. Общий перечень »